Vită cu piper roșu, morcovi cu vanilie și sos de ciocolată
Rețete / Vită cu piper roșu, morcovi cu vanilie și sos de ciocolată
Ingrediente
- mușchi de vită 200 gr.
- morcovi 200 gr.
- piper roșu 10 gr.
- ciocolată menaj 60 gr.
- unt 100 gr.
- rom 5 ml.
- zeamă de oase 50 ml.
- ulei de măsline 10 ml.
- baton de vanilie 3 gr.
Mod de preparare
Vita se fasonează, apoi se unge cu puțin ulei de măsline. Pe o folie de plastic, se pun boabele de piper și apoi carnea de vită. Se rulează carnea în folie și se lasă la rece cca. 20 de minute. Morcovii se spală și se taie în două pe lungime, se blanșează, apoi se călesc într-o tigaie cu puțin unt și vanilie. Ciocolata și untul restant se topesc în bain-marie. Într-o tigaie, se face o reducție din zeama de oase și rom, la care se adaugă ciocolata amestecată cu unt. Vita se dă la cuptor cca. 10 minute, la 165 grade.
Odată timpul trecut, carnea se scoate și se lasă la temperat cca. 2 minute, apoi se taie.
Se servește cu morcovii aromați de vanilie și sosul de ciocolată.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon