Vită cu piper roșu, morcovi cu vanilie și sos de ciocolată

E o treabă tricky, cum ar spune englezii, cu crustele astea, fie ele din ierburi sau piper (în cazul ăsta). Trebuie să fie destul de pregnante, încât să aducă plusul dorit, dar nici prea puternice încât să acopere gustul cărnii pe care o acoperă. Ce te poate ajuta? O garnitură sau un sos care să completeze sau să domolească intensitatea ei.

Ingrediente

  • mușchi de vită  200 gr.
  • morcovi  200 gr.
  • piper roșu  10 gr.
  • ciocolată menaj  60 gr.
  • unt  100 gr.
  • rom  5 ml.
  • zeamă de oase  50 ml.
  • ulei de măsline  10 ml.
  • baton de vanilie  3 gr.

Mod de preparare

Vita se fasonează, apoi se unge cu puțin ulei de măsline. Pe o folie de plastic, se pun boabele de piper și apoi carnea de vită. Se rulează carnea în folie și se lasă la rece cca. 20 de minute. Morcovii se spală și se taie în două pe lungime, se blanșează, apoi se călesc într-o tigaie cu puțin unt și vanilie. Ciocolata și untul restant se topesc în bain-marie. Într-o tigaie, se face o reducție din zeama de oase și rom, la care se adaugă ciocolata amestecată cu unt. Vita se dă la cuptor cca. 10 minute, la 165 grade.

Odată timpul trecut, carnea se scoate și se lasă la temperat cca. 2 minute, apoi se taie.

Se servește cu morcovii aromați de vanilie și sosul de ciocolată.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Lasă un răspuns