Vită cu andive, tartar de Granny Smith, sos Roquefort și fistic

Într-un meniu dintr-un restaurant dintr-o altă țară unde munceam pe vremuri, aveam un gratin de andive cu Roquefort, mere și nuci. Odată, la un chef puternic, unui client vegetarian i-a scăzut glicemia și a trebuit să-l dregem, și pe el și pe preparat. I-am pus o bucată de carne roșie să-și revină în simțuri și i-am spus că băutura numa' cu legume nu e bună la suflet :). Omul a înțeles, a mâncat și a plecat gândit.

Ingrediente

  • mușchi de vită  200 gr.
  • andive  100 gr.
  • mere Granny Smith  100 gr.
  • brânză Roquefort  50 gr.
  • smântână lichidă  50 ml.
  • unt  10 gr.
  • fistic  40 gr.
  • ulei de măsline  10 ml.
  • zeamă de la o lămâie
  • sare, piper

Mod de preparare

Carnea de vită se fasonează, apoi se asezonează și se rumenește puțin la grătar. Se lasă la temperat. Din unt, brânză și smântână se face un sos. Fisticul se curăță și se toacă mărunt. Merele se taie în cuburi mici, care se stropesc cu zeamă de lămâie. Andivele se rumenesc puțin la tigaie. În momentul servirii, carnea se taie în bucăți, se așază peste tartarul de mere și se acoperă în fistic. Totul se stropește cu sosul de Roquefort.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!