Tagliata cu gnocchi de spanac

Gnocchi cu sos de roșii, un preparat de sine stătător, dar dacă e frig afară și ai numai vin roșu, e păcat să nu pui și o bucată de vită și să-ți faci de cap.

Ingrediente

  • mușchi de vită  200 gr.
  • cartofi  400 gr.
  • făină  100 gr.
  • spanac piure  20 gr.
  • ouă  1 buc.
  • ulei de măsline  20 ml.
  • roșii  100 gr.
  • unt  20 gr.
  • salvie  3 gr.
  • sare, piper

Mod de preparare

Cartofii se coc în cuptor. Când sunt gata se scot, se curăță de coajă, iar miezul obținut se amestecă cu spanacul, puțină sare, făina și oul. Se frământă până când obținem un aluat omogen. Se porționează și se fierb. Carnea de vită se asezonează și se rumenește puțin pe fiecare parte. Roșiile se decojesc și pulpa se taie cuburi. Într-o tigaie se topește untul, se adaugă salvia și apoi pulpa de roșii, iar după 2 minute se adaugă gnocchi și se rumenesc cca. 3 minute. Carnea de vită se taie fâșii. În momentul servirii, se adaugă piper proaspăt măcinat.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!