Tagliata cu gnocchi de spanac
Rețete / Tagliata cu gnocchi de spanac
Gnocchi cu sos de roșii, un preparat de sine stătător, dar dacă e frig afară și ai numai vin roșu, e păcat să nu pui și o bucată de vită și să-ți faci de cap.
Ingrediente
- mușchi de vită 200 gr.
- cartofi 400 gr.
- făină 100 gr.
- spanac piure 20 gr.
- ouă 1 buc.
- ulei de măsline 20 ml.
- roșii 100 gr.
- unt 20 gr.
- salvie 3 gr.
- sare, piper
Mod de preparare
Cartofii se coc în cuptor. Când sunt gata se scot, se curăță de coajă, iar miezul obținut se amestecă cu spanacul, puțină sare, făina și oul. Se frământă până când obținem un aluat omogen. Se porționează și se fierb. Carnea de vită se asezonează și se rumenește puțin pe fiecare parte. Roșiile se decojesc și pulpa se taie cuburi. Într-o tigaie se topește untul, se adaugă salvia și apoi pulpa de roșii, iar după 2 minute se adaugă gnocchi și se rumenesc cca. 3 minute. Carnea de vită se taie fâșii. În momentul servirii, se adaugă piper proaspăt măcinat.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon