Cotlet de berbecuț în crustă aromată, gătit sous vide, millefeuille de sfeclă roșie și brânză de capră

Pe vremea când încă telefoanele mobile nu aveau 3 camere și jdemii de pixeli, era mare șmecherie să ai niște poze de preparat bune. Așa că, din când în când, mai apelam la câte un prieten fotograf. Poza asta m-a făcut să fiu tare mândru de mine, pentru câteva minute.

Ingrediente

  • cotlet de berbecuț  250 gr.
  • brânză de capră  100 gr.
  • sfeclă roșie  150 gr.
  • usturoi  10 gr.
  • oțet balsamic  30 ml.
  • verdețuri  15 gr.
  • pesmet  50 gr.
  • cimbru proaspăt – o crenguță
  • lecitina de soia  1 gr.
  • sare, piper

Mod de preparare

Cotletul se fasonează, se condimentează și se videază. Se gătește sous vide la 56 de grade, cca. 2 ore.
Verdețurile și pesmetul se procesează într-un blender, până obținem un pesmet verzui și aromat.
Usturoiul și oțetul balsamic se videază într-o pungă și se gătesc sous vide la 75 grade, cca. 6 ore.
Sfecla roșie se fierbe, apoi se taie felii groase de circa 5 mm. La rândul lor, feliile se taie cu o formă circulară în așa fel încât să rezulte niște discuri.
Brânza de capră se taie cu aceeași formă, apoi se așază în straturi, intercalată cu sfecla roșie. Se dă la cuptor cca. 3 minute, la 175 grade.
Cimbrul se amestecă cu sare, piper și o cană de apă, apoi se adaugă lecitina de soia și, cu ajutorul uni blender, se spumează.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!