Seco de cabrito a la nortena

Preparat clasic pentru bucătăria peruană, mai precis pentru zona de nord a țării. Mielul se marinează în chicha de jora, care este un fel de bere din porumb, doar că la gust și culoare duce mai mult spre un cidru.

Ingrediente

  • picior de miel  400-500 gr.
  • căței de usturoi  4-5 buc.
  • ceapă albă  1 buc.
  • ardei gras galben  1 buc.
  • coriandru verde  1 leg.
  • Chicha de Jora – bere de porumb/ bere
  • oregano  5 gr.
  • ardei iute  1 buc.
  • ulei de floarea soarelui  50 ml.
  • sare, piper

Mod de preparare

Pulpa de miel se pune într-un vas și se acoperă cu chicha de jora/ bere și se lasă la marinat cca. 2 ore. Într-o cratiță se pun la călit: usturoiul, ceapa și ardeiul gras. Apoi se adaugă bucata de miel și se rumenește puțin. Când carnea s-a rumenit, se adaugă berea, coriandrul, oregano și ardeiul iute, se asezonează și se lasă la foc mic cca. 2 ore. Din când în când se mai adaugă puțină apă sau bere, dacă este cazul. Se servește cu orez alb.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!