Seco de cabrito a la nortena
Rețete / Seco de cabrito a la nortena
Preparat clasic pentru bucătăria peruană, mai precis pentru zona de nord a țării. Mielul se marinează în chicha de jora, care este un fel de bere din porumb, doar că la gust și culoare duce mai mult spre un cidru.
Ingrediente
- picior de miel 400-500 gr.
- căței de usturoi 4-5 buc.
- ceapă albă 1 buc.
- ardei gras galben 1 buc.
- coriandru verde 1 leg.
- Chicha de Jora – bere de porumb/ bere
- oregano 5 gr.
- ardei iute 1 buc.
- ulei de floarea soarelui 50 ml.
- sare, piper
Mod de preparare
Pulpa de miel se pune într-un vas și se acoperă cu chicha de jora/ bere și se lasă la marinat cca. 2 ore. Într-o cratiță se pun la călit: usturoiul, ceapa și ardeiul gras. Apoi se adaugă bucata de miel și se rumenește puțin. Când carnea s-a rumenit, se adaugă berea, coriandrul, oregano și ardeiul iute, se asezonează și se lasă la foc mic cca. 2 ore. Din când în când se mai adaugă puțină apă sau bere, dacă este cazul. Se servește cu orez alb.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon