Seco de cabrito a la nortena

Preparat clasic pentru bucătăria peruană, mai precis pentru zona de nord a țării. Mielul se marinează în chicha de jora, care este un fel de bere din porumb, doar că la gust și culoare duce mai mult spre un cidru.

Ingrediente

  • picior de miel  400-500 gr.
  • căței de usturoi  4-5 buc.
  • ceapă albă  1 buc.
  • ardei gras galben  1 buc.
  • coriandru verde  1 leg.
  • Chicha de Jora – bere de porumb/ bere
  • oregano  5 gr.
  • ardei iute  1 buc.
  • ulei de floarea soarelui  50 ml.
  • sare, piper

Mod de preparare

Pulpa de miel se pune într-un vas și se acoperă cu chicha de jora/ bere și se lasă la marinat cca. 2 ore. Într-o cratiță se pun la călit: usturoiul, ceapa și ardeiul gras. Apoi se adaugă bucata de miel și se rumenește puțin. Când carnea s-a rumenit, se adaugă berea, coriandrul, oregano și ardeiul iute, se asezonează și se lasă la foc mic cca. 2 ore. Din când în când se mai adaugă puțină apă sau bere, dacă este cazul. Se servește cu orez alb.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp