Obrăjori de vită în sos de ciocolată
Rețete / Obrăjori de vită în sos de ciocolată
Ingrediente
- obrăjori de vită 250 gr.
- untură de porc 400 gr.
- fasole verde 200 gr.
- usturoi 10 gr.
- ceapă 50 gr.
- țelină 50 gr.
- morcovi 50 gr.
- foi de dafin 2-3 gr.
- ulei de măsline 20 ml.
- vin roșu sec 20 ml.
- pastă de roșii 30 gr.
- ciocolată neagră 10 gr.
- muguri de pin 5 gr.
- portocale confiate 5 gr.
- bicarbonat 5 gr.
- sare, piper
Mod de preparare
Obrăjorii se curăță, apoi se pun într-o cratiță împreună cu untura de porc. Se gătesc la foc mic aproximativ 2 ore sau până când devin moi. Într-o cratiță se pun la călit usturoiul, ceapa tocată, morcovul și țelina rase. Se adaugă foile de dafin și se călește în continuare. Apoi se adaugă pasta de roșii și vinul roșu. Mai apoi se adaugă obrăjorii scoși din untură. Totul se sotează cca. 10 minute. La urmă se adaugă ciocolata neagră mărunțită și totul se omogenizează. Între timp, într-un vas cu apă, sare și bicarbonat, se fierbe fasolea. În momentul servirii, fasolea se scurge, se asezonează și se așază în centrul farfuriei. Tocănița de obrăjori se așază deasupra și totul se presară cu muguri de pin rumeniți și bucăți de portocală confiată.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon