Obrăjori de vită în sos de ciocolată

Merge bine și cu un mușchi de vită, da-i păcat mare să faci tocană din așa bună bucată de carne. Obrăjorii sau pulpa se pretează mai tare pentru o astfel de metodă de gătit.

Ingrediente

  • obrăjori de vită  250 gr.
  • untură de porc  400 gr.
  • fasole verde  200 gr.
  • usturoi  10 gr.
  • ceapă  50 gr.
  • țelină  50 gr.
  • morcovi  50 gr.
  • foi de dafin  2-3 gr.
  • ulei de măsline  20 ml.
  • vin roșu sec  20 ml.
  • pastă de roșii  30 gr.
  • ciocolată neagră  10 gr.
  • muguri de pin  5 gr.
  • portocale confiate  5 gr.
  • bicarbonat  5 gr.
  • sare, piper

Mod de preparare

Obrăjorii se curăță, apoi se pun într-o cratiță împreună cu untura de porc. Se gătesc la foc mic aproximativ 2 ore sau până când devin moi. Într-o cratiță se pun la călit usturoiul, ceapa tocată, morcovul și țelina rase. Se adaugă foile de dafin și se călește în continuare. Apoi se adaugă pasta de roșii și vinul roșu. Mai apoi se adaugă obrăjorii scoși din untură. Totul se sotează cca. 10 minute. La urmă se adaugă ciocolata neagră mărunțită și totul se omogenizează. Între timp, într-un vas cu apă, sare și bicarbonat, se fierbe fasolea. În momentul servirii, fasolea se scurge, se asezonează și se așază în centrul farfuriei. Tocănița de obrăjori se așază deasupra și totul se presară cu muguri de pin rumeniți și bucăți de portocală confiată.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!