Vânătă glazurată cu dulceață de ardei iute

Și aceasta este o rețetă dezvoltată în parteneriat cu Arovit. Fix de la ei am luat dulceața de ardei iute, numa zic.

Ingrediente

  • Vânătă întreagă 1 buc
  • Sos de soia sau tamari 50 ml
  • Dulceață de ardei iute 100 gr
  • Orez integral 50 gr
  • Ulei de măsline 30 ml
  • Sâmburi de Rodie 50 gr
  • Coriandru verde 5 gr
  • Semințe de susan alb 30 gr

Mod de preparare

Vânăta se coace la foc sau în cuptor, apoi se curăță de coaja arsă fără a rupe pulpa. Se lasă și coada pentru o mai bună manipulare. Apoi se așază pe o tavă de cuptor, se unge cu sosul de soia, pe toate părțile. Același lucru se face și cu dulceața de ardei iute, se întinde pe toată suprafața vinetei cu ajutorul unei pensule de silicon. Cuptorul se preîncălzește la 180 grade, apoi se pune la copt circa 15 minute sau până când începe să se rumenească. Odată la 5 minute se mai deschide cuptorul și se unge cu soia și dulceață.

Între timp se curăță rodia și se prăjesc semințele de susan. Acestea se rumenesc într-o tigaie de teflon. Orezul integral se fierbe în apă abundentă cu puțină sare. Coriandrul verde se toacă mărunt.

Dacă vânăta nu este destul de rumenită se mai poate trage la tigaie în puțin ulei de măsline, atenție să nu se rupă pulpa.

Pe o farfurie se așază orezul, apoi pulpa de vânătă feliată, peste ea se pun sâmburii de rodie și se decoreză cu coriandrul verde.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.