Cremă de spanac de post
Rețete / Cremă de spanac de post
Numai bine că postul ăsta a venit deodată cu primăvara, dacă n-ai spanac e bună și o mână de urzici.
Ingrediente
- spanac proaspăt 100 gr
- cartofi 50 gr
- zeama de legume 200 ml
- sare, piper după gust
- ulei de nucă 10 ml
- conduraș de decor și gust
- bicarbonat 20 gr
Mod de preparare
Spanacul se opărește în apă cu sare și bicarbonat, când s-a înmuiat, se scurge și se răcește. Cartoful se curăță și se taie cuburi, se pune la fiert în zeama de legume. Când e gata se adaugă spanacul și se mai fierbe 3-4 minute. Apoi se pasează cu ajutorul unui blander până obținem o cremă fină, se asezonează. În momentul servirii se stropește cu puțin ulei de nucă și se adaugă frunze de conduraș de decor dar și de gust, condurașul are un puternic gust piperat.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon