Cremă de spanac de post

Numai bine că postul ăsta a venit deodată cu primăvara, dacă n-ai spanac e bună și o mână de urzici.

Ingrediente

  • spanac proaspăt  100 gr
  • cartofi    50 gr
  • zeama de legume  200 ml
  • sare, piper după gust
  • ulei de nucă   10 ml
  • conduraș de decor și gust
  • bicarbonat  20 gr

Mod de preparare

Spanacul se opărește în apă cu sare și bicarbonat, când s-a înmuiat, se scurge și se răcește. Cartoful se curăță și se taie cuburi, se pune la fiert în zeama de legume. Când e gata se adaugă spanacul și se mai fierbe 3-4 minute. Apoi se pasează cu ajutorul unui blander până obținem o cremă fină, se asezonează. În momentul servirii se stropește cu puțin ulei de nucă și se adaugă frunze de conduraș de decor dar și de gust, condurașul are un puternic gust piperat.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.