Pulled pleurotus cu bbq de casă

Rețetă dezvoltată în parteneriat cu Arovit, poate fi făcută la fel de bine și cu alt fel de ciuperci sau substitut de carne, cum ar fi jackfruit sau seitan.

Ingrediente

  • Pleurotus 300 gr
  • Ulei de măsline 30 ml
  • Magiun 100 gr
  • Pastă de măceșe 100 gr
  • Roșii pasate 100 gr
  • Chimion praf 5 gr
  • Usturoi granule 5 gr
  • Fulgi de chilli 5 gr
  • Boia afumată 5 gr
  • Sare 2 gr
  • Piper negru 2 gr
  • Lipie 1 buc
  • Salată verde mixtă 50 gr
  • Jalapeno în borcan 50 gr
  • Pătrunjel verde 5 gr
  • Ceapă verde 20 gr

Mod de preparare

Ciupercile se rup în fâșii neregulate, pe lungime. Se pun într-un bol și se asezonează cu sare, piper și câte puțin din restul mirodeniilor. Se amestecă bine, apoi se trag la tigaie în puțin ulei de măsline. Se gătesc până încep să se rumenească.

Pentru Sosul barbeque de casă.

Într-o cratiță se pune magiunul, dulceața de măceșe și roșiile pasate, apoi se adaugă restul mirodeniilor și se omogenizează totul. Se lasă la foc mic circa 10 minute.

Pătrunjelul și ceapa verde se spală, apoi se toacă mărunt.  După ce s-au rumenit ciupercile se pune peste ele sosul barbeque și se mai gătește totul 5 minute sau până se rumenesc ciupercile.

Se ia o lipie, se adaugă salată mixtă, apoi compoziția de ciuperci și sos, apoi câteva felii de jalapenos și la urmă pătrunjel și ceapă verde tocată mărunt. Se rulează lipia și se servește pe loc sau se împachetează și se poate servi mai târziu.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.