Sfeclă roșie glazurată cu tamarind, edamame și bok choy

Ca să nu fie nasol. plictisitor, dar mai ales fad, postul trebuie tratat cu seriozitate. Așa că, ai nevoie de două-trei lucruri ca să o scoți la capăt decent.

Ingrediente

  • 2 sfecle medii
  • o crenguță de rozmarin
  • o portocală
  • o mână sănătoasă de edamame
  • una bucată bok choy
  • o păstaie de tamarind
  • puțină dulceață de struguri
  • niște ulei de măsline
  • sare și piper

Mod de preparare

Sfecla tăiată în două, portocala tăiată în cuburi mari și rozmarinul se dau la cuptor circa 25 minute la 180 grade. Edamamele se fierb în apă cu sare și puțin bicarbonat.

Bok choy-ul se blanșează în aceeași apă.

Din zeama de la portocalele coapte, rozmarin, dulceața de struguri și tamarind se face un sos. Sfeclele coapte se taie în două și se caramelizează în sosul de tamarind.

Se asezonează și se servesc lângă edamame și bok choy.

Cam atât despre episodul de post. Zilele astea mai trecem pe aici ca să nu plictisim.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Lasă un răspuns