Cappuccino de hribi
Rețete / Cappuccino de hribi
Când nu ești sigur dacă vrei să bei o cafea sau să mănânci o supă.
Ingrediente
- hribe 80 gr
- cartofi 50 gr
- ceapa alba 10 gr
- usturoi 3 gr
- enoki 10 gr
- busuioc 2 gr
- ulei presat rece 10 ml
- sare, piper după gust
- lecitina de soia 1 gr
Mod de preparare
Hribele, ceapa și cartofi se călesc în puțin ulei presat la rece. Apoi se asezonează și se adaugă consomme de legume. Se fierbe până se înmoaie cartofii. Se pasează cu ajutorul unui blander vertical și dacă sunteți prea fini se poate da și crema printr-o sită, astfel o să rezulte o cremă fără cocoloașe, fină ca dumneavoastră :). În momentul servirii se adaugă lecitina de soia cremei de ciuperci și se spumează cu ajutorul blanderului. Dacă vă simțiți artiști puteți decora supa cu ciuperci enoki și ulei presat la rece.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon