Supă asiatică de vongole cu lapte de cocos

Pare destul de ciudat să oferi ca soluție un ingredient românesc pentru o rețetă asiatică, dar dacă nu găsiți lemongrass (și se prea poate să se întâmple asta), puteți folosi liniștiți lămâiță sau Melissa Officinalis. Doar că trebuie adăugată spre final ca să nu-și piardă aromele.

Ingrediente

  • vongole 200 gr.
  • cartofi 100 gr.
  • ceapă albă tocată 20 gr.
  • usturoi tocat 5 gr.
  • lemongrass 10 gr.
  • chili  2 gr.
  • ghimbir rădăcină 10 gr.
  • limetă – coaja rasă 2 gr.
  • lapte de cocos 50 ml.
  • coriandru tocat 3 gr.
  • chives  1 gr.
  • ulei de floarea soarelui 10 ml.
  • turmeric 2 gr.

Mod de preparare

Cartofii se curăță și se taie cuburi mici. Legumele se pun la călit într-un wok, iar după 2-3 minute se adaugă scoicile. Totul se călește cca. 2 minute sau până când se deschid scoicile, apoi se adaugă coaja de limetă, zeama de limetă și cubulețele de cartofi și destulă apă, cât să acopere conținutul wokului. Totul se fierbe până se-nmoaie cartofii, apoi se adaugă laptele de cocos și se mai fierbe cca. 3 minute.

În momentul servirii se adaugă coriandru verde și turmeric.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *