Chowder de somon cu praz și porumb dulce
Rețete / Chowder de somon cu praz și porumb dulce
Chowderul este o supă grea și groasă, atât de groasă încât, câteodată, se confundă cu o tocăniță. Extrem de consistentă datorită cantității destul de mari de smântână, este foarte bună în sezonul rece, când, după câteva linguri, îți încălzește sufletul.
Ingrediente
- file de somon 120 gr.
- cartofi 50 gr.
- praz 60 gr.
- ceapă 50 gr.
- unt 20 gr.
- lapte 40 ml.
- smântână lichidă 30 ml.
- cimbru 3 gr.
- porumb boabe 50 gr.
- zeamă de oase (pui/pește)
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare
Ceapa și prazul se taie julien, se călesc în unt cu cimbru. Cartoful se curăță, se spală și se taie cuburi mici. Se adaugă în tigaie cu legume și se sotează, apoi se adaugă somonul cuburi. Apoi, pe rând, se adaugă puțină supă de oase. Mai la urmă se adaugă laptele și smântâna lichidă, apoi porumbul și se asezonează.
În momentul servirii se adaugă zeama de lămâie.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon