Chowder de somon cu praz și porumb dulce

Chowderul este o supă grea și groasă, atât de groasă încât, câteodată, se confundă cu o tocăniță. Extrem de consistentă datorită cantității destul de mari de smântână, este foarte bună în sezonul rece, când, după câteva linguri, îți încălzește sufletul.

Ingrediente

  • file de somon  120 gr.
  • cartofi  50 gr.
  • praz  60 gr.
  • ceapă  50 gr.
  • unt  20 gr.
  • lapte  40 ml.
  • smântână lichidă  30 ml.
  • cimbru  3 gr.
  • porumb boabe  50 gr.
  • zeamă de oase (pui/pește)
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare

Ceapa și prazul se taie julien, se călesc în unt cu cimbru. Cartoful se curăță, se spală și se taie cuburi mici. Se adaugă în tigaie cu legume și se sotează, apoi se adaugă somonul cuburi. Apoi, pe rând, se adaugă puțină supă de oase. Mai la urmă se adaugă laptele și smântâna lichidă, apoi porumbul și se asezonează.
În momentul servirii se adaugă zeama de lămâie.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *