Supă de raci, sturion și ciuperci de pădure

Rețeta pentru zama asta nu e la porție , e la oală. Mi-ar fi plăcut să zic la cazan, dar deocamdată doar doamna ciorbă de burtă se gătește la cazan.

Ingrediente

  • raci 1 kg
  • sturion 500 gr
  • hribe 100 gr
  • gălbiori 100 gr
  • morcovi 200 gr
  • telină 200 gr
  • ceapă 100 gr
  • păstârnac 100 gr
  • bob 100 gr
  • sare câteva grame
  • piper boabe 5 gr
  • lămâie 100 gr
  • ulei de cânepă 20 ml

Mod de preparare

Legumele se curăță, apoi se spală. Sturionul se filetează, fileul se porționează și se păstrează la rece, oasele se opăresc o dată. Ciupercile se curăță, apoi se opăresc și ele o dată. Racii se spală și li se separă cozile. Se face o supă din oasele de sturion, cozi de raci și legume.  Supă se lasă la fiert cca. 4 ore, periodic se spumează. Când este gata se stecoară printr-o sită și o bucată de tifon. Legumele se răcesc, apoi se taie cuburi.  Într-u vas se pune supa limpezită cu fileul de sturion, ciupercile și bobul. Totul se gătește la foc mic cca. 15 minute sau până când peștele este pătruns. Se asezonează, se acrește cu puțină zeamă de lămâie și  servește cu legumele fierte. În momentul servirii se adaugă câțiva stropi de ulei de cânepă.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *