Un sos de portocale
Rețete / Un sos de portocale
Sosul de portocale respectă foarte clar modul de preparare al sosurilor mamă, cum ar fi veloute-ul, așa că dacă ne dorim un altfel de sos, de exemplu de grepfruit, facem fix același lucru doar că adăugăm zeamă de grepfruit. Ușor, nu?
Ingrediente
- unt 100 gr
- amidon 20 gr
- ceapă albă 1 buc
- anason stelat 2-3 buc
- zeamă de portocale 1 l
- sare, piper după gust
- zahăr 10-20 gr
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt, se pune la călit , în unt, într-o tigaie. Se adaugă și steluțele de anason. Se călesc până ceapa începe să devină cristalină, apoi se adaugă zeama de portocale și se mai lasă la foc 2-3 minute. Din amidon și puțină apă se face o îngroșală, aceasta se toarnă peste sosul din tigaie, se învârte constant cu o spatulă ca să nu se facă cocoloașe. Când sosul s-a îngrosat, se strecoară printr-o strcurătoare fină, se pune înapoi pe foc și se asezonează, aciditatea se reglează cu puțin zahăr.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon