Un sos de portocale

Sosul de portocale respectă foarte clar modul de preparare al sosurilor mamă, cum ar fi veloute-ul, așa că dacă ne dorim un altfel de sos, de exemplu de grepfruit, facem fix același lucru doar că adăugăm zeamă de grepfruit. Ușor, nu?

Ingrediente

  • unt  100 gr
  • amidon  20 gr
  • ceapă albă  1 buc
  • anason stelat  2-3 buc
  • zeamă de portocale  1 l
  • sare, piper  după gust
  • zahăr 10-20 gr

Mod de preparare

Ceapa se toacă mărunt, se pune la călit , în unt, într-o tigaie. Se adaugă și steluțele de anason. Se călesc până ceapa începe să devină cristalină, apoi se adaugă zeama de portocale și se mai lasă la foc 2-3 minute. Din amidon și puțină apă se face o îngroșală, aceasta se toarnă peste sosul din tigaie, se învârte constant cu o spatulă ca să nu se facă cocoloașe. Când sosul s-a îngrosat, se strecoară printr-o strcurătoare fină, se pune înapoi pe foc și se asezonează, aciditatea se reglează cu puțin zahăr.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Lasă un răspuns