Un sos de portocale

Sosul de portocale respectă foarte clar modul de preparare al sosurilor mamă, cum ar fi veloute-ul, așa că dacă ne dorim un altfel de sos, de exemplu de grepfruit, facem fix același lucru doar că adăugăm zeamă de grepfruit. Ușor, nu?

Ingrediente

  • unt  100 gr
  • amidon  20 gr
  • ceapă albă  1 buc
  • anason stelat  2-3 buc
  • zeamă de portocale  1 l
  • sare, piper  după gust
  • zahăr 10-20 gr

Mod de preparare

Ceapa se toacă mărunt, se pune la călit , în unt, într-o tigaie. Se adaugă și steluțele de anason. Se călesc până ceapa începe să devină cristalină, apoi se adaugă zeama de portocale și se mai lasă la foc 2-3 minute. Din amidon și puțină apă se face o îngroșală, aceasta se toarnă peste sosul din tigaie, se învârte constant cu o spatulă ca să nu se facă cocoloașe. Când sosul s-a îngrosat, se strecoară printr-o strcurătoare fină, se pune înapoi pe foc și se asezonează, aciditatea se reglează cu puțin zahăr.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *