Salsa criolla
Rețete / Salsa criolla
Se bat sud-americanii pe sosul ăsta, cum ne batem noi cu ungurii pe porcul mangalița :). Cine o zis primul că e al lui, ăla e. De găsit, o să găsiți nenumărate rețete, dar cam toate pornind de la baza asta, cu mici variațiuni.
Ingrediente
- roșii proaspete 2 buc.
- suc de roșii 100 gr.
- usturoi 2 căței
- ceapă roșie 1 buc.
- ulei de măsline 30 ml.
- ardei gras galben 1/2 buc.
- ardei iute roșu mic 1 buc.
- coriandru verde tocat 10 gr.
- sare, piper
- zeama de la o limetă
Mod de preparare
Roșiile se fac concasse. Usturoiul, ardeiul gras și ardeiul iute se toacă mărunt, apoi se amestecă toate într-un bol. Apoi se adaugă ceapa tăiată julien, uleiul și sucul de tomate și totul se asezonează. La final se mai adaugă coriandrul verde tocat și puțină zeamă de limetă.
Se lasă la frigider cca. 30 de minute înainte de a se folosi.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon