Tartă de ciocolată

Ciocolata bună e aia belgiană și musai să fie cu peste 75% cacao, aici nu-i loc de târguială... așa cum pălinca cea mai bună e din Maramu'. Noah, numa zic, să nu cumva să vi se taie desertul de la ciocolată ieftină și, de supărare, să beți ceva poșircă de 38 de grade din sud :).

Ingrediente

Blat :

  • biscuiți menaj   200 gr.
  • zahăr  100 gr.
  • unt  100 gr.

Cremă :

  • ciocolată menaj  350 gr.
  • gălbenușuri 4 buc.
  • smântână lichidă  200 ml.
  • mascarpone  500 gr.

 

Mod de preparare

Biscuiții se fac pesmet, se amestecă cu zahărul și untul și se omogenizează până când obținem un aluat sfărâmicios. Se pune în forma de tartă și se dă la cuptor cca. 10 minute, la 170 grade.
Ciocolata se topește în bain marie. Gălbenușurile se amestecă cu crema de mascarpone, apoi se adaugă ciocolatei topite, dar temperate. Totul se omogenizează la bain marie încă 3 minute. Crema obținută se toarnă peste blat și se pune la răcit. Se decorează cu mentă, căpșune și se servește cu înghețată de vanilie.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *