Tartă cu pere și cremă de vanilie

Desertul ăsta merge incredibil și cu gutui, iar dacă ești în afara sezonului, poți folosi pere sau alte fructe din compot. Atenție, fructele din compot nu mai trebuie îndulcite, dar trebuie scurse bine, bine.

Ingrediente

  • făină albă  250 gr.
  • unt  150 gr.
  • ouă  5 buc.
  • sare  5 gr.
  • oțet  5 ml.
  • smântână pt. frișcă  300 ml.
  • baton vanilie  2 gr.
  • scorțișoară  5 gr.
  • zahăr  100 gr.
  • pere  1 kg.
  • fructe de pădure  200 gr.

Mod de preparare

Făina se amestecă cu sarea, apoi se frământă cu untul. Într-un bol se bate un ou cu puțin oțet și o cană de apă, apoi compoziția se amestecă cu făina și se frământă până când se obține un aluat omogen.
Perele se curăță, se taie în 8 și se călesc în unt cu zahăr și puțină scorțișoară până se rumenesc. Smântâna cu vanilia se pun la fiert și se iau de pe foc în momentul în care compoziția dă în clocot. Gălbenușurile se freacă cu zahărul și apoi se amestecă cu smântâna caldă, după care se pune totul din nou la foc și se dă în clocot. Aluatul se așază în forma de tartă și se da la cuptor cca. 10 minute sau până se rumenește puțin. Apoi se scoate și se așază perele și, peste ele, crema de vanilie; se mai dă la cuptor cca. 30 de minute, la 150 grade.
Fructele de pădure se fierb cu zahărul până obținem un sos.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *