Sopa Paraguaya

Sopa paraguaya nu este chiar o supă după cum toți am fi tentați să credem, este un fel de pâine care poate duce puțin și a mămăligă, iar dacă am separa ouăle și am spuma albușurile ar putea fi chiar un suffle. Dar o descriere cât mai aproape de adevăr ar suna cam așa : un fel de mâncare ce în mod normal acompaniază un preparat lichid, o supă, în speță, de aici și numele !!!

Ingrediente

  • faină de mălai 1 kg.
  • ulei de floarea soarelui 100 ml.
  • ceapă 2 buc.
  • sare de mare o linguriță
  • brânză de vaci 0,5 kg.
  • ouă 6 buc.
  • lapte 1 l.
  • boabe de porumb fierte (opțional)

Mod de preparare

Ceapa se toacă mărunt, apoi se călește în ulei. Când s-a înmuiat, se lasă la temperat, apoi se amestecă cu restul ingredientelor și se omogenizează până când obținem un “aluat” vâscos, semi-lichid.
Compoziția se pune într-o formă de chec și se coace la cuptor cca. 1 oră. Se servește ca gustare caldă, dar mai ales lângă preparate lichide.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *