Sopa Paraguaya
Rețete / Sopa Paraguaya
Sopa paraguaya nu este chiar o supă după cum toți am fi tentați să credem, este un fel de pâine care poate duce puțin și a mămăligă, iar dacă am separa ouăle și am spuma albușurile ar putea fi chiar un suffle. Dar o descriere cât mai aproape de adevăr ar suna cam așa : un fel de mâncare ce în mod normal acompaniază un preparat lichid, o supă, în speță, de aici și numele !!!
Ingrediente
- faină de mălai 1 kg.
- ulei de floarea soarelui 100 ml.
- ceapă 2 buc.
- sare de mare o linguriță
- brânză de vaci 0,5 kg.
- ouă 6 buc.
- lapte 1 l.
- boabe de porumb fierte (opțional)
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt, apoi se călește în ulei. Când s-a înmuiat, se lasă la temperat, apoi se amestecă cu restul ingredientelor și se omogenizează până când obținem un „aluat” vâscos, semi-lichid.
Compoziția se pune într-o formă de chec și se coace la cuptor cca. 1 oră. Se servește ca gustare caldă, dar mai ales lângă preparate lichide.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon