Mini tartă de ciocolată cu chili și sos de lavandă

N-ai chili, nu pui, e bună și așa. N-ai lavandă, nici asta nu-i bai, poți pune niște vanilie și o să fie bini di tăt.

Ingrediente

  • biscuiți  50 gr.
  • unt  10 gr.
  • zahăr  50 gr.
  • ciocolată  50 gr.
  • mascarpone  20 gr.
  • ouă 4 buc.
  • lapte 200 ml.
  • lavandă 1 gr.
  • mentă verde 1 gr.
  • chili 1 gr.

Mod de preparare

Din biscuiții sfărâmați, unt și zahăr se face un aluat sfărâmicios, dar totuși lipicios. Acesta se presează în forma de copt și se dă la cuptor cca. 10 minute, la 170 grade. Între timp, ciocolata împreună cu untul și puțin ulei de floarea soarelui se topesc în bain marie. Brânza mascarpone se amestecă cu gălbenușul de ou și cu ciocolata temperată la care s-a adăugat chili-ul, apoi compoziția se pune peste blat și se lasă la rece de pe o zi pe alta.
Sosul: se pune câte un gălbenuș de ou la fiecare 100 de ml. de lapte. 2 gălbenușuri se freacă cu 100 de gr. de zahăr și o linguriță de amidon, apoi se adaugă laptele și se pune la foc mic, se învârte constant cu ajutorul unui tel până se îngroașă sosul, iar la urmă se adaugă lavanda și se lasă la infuzat câteva minute.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *