Papanași fierți cu șofran și ananas rumenit

Un fel de papanași, mai cu moț, sau mai cu șofran :). Eu am făcut ditamai papanașul cât pumnul, voi puteți face din ăia mici și buni. Oricum ar fi, vă garantez că o să fie bine, asta dacă se stropește totul cu un vin licoros de desert. Doamne ajută!

Ingrediente

  • brânză de vacă proaspătă  100 gr.
  • griș  30 gr.
  • ouă  1/2 buc.
  • șofran – câteva firicele
  • zahăr  10 gr.
  • stafide  10 gr.
  • biscuiți menaj  50 gr.
  • făina albă  20 gr.
  • ananas  100 gr.
  • unt  30 gr.
  • vanilie baton – o bucată
  • mentă – câteva frunzulițe
  • coacăze roșii 50 gr.

Mod de preparare

Din brânză, ou, griș, zahăr, stafide și șofran se frământă un aluat, se formează o crochetă, care se dă prin făină, puțin ou bătut și un pesmet obținut din biscuiții menaj. Crocheta se lasă la rece o jumătate de oră, apoi se prăjește în ulei. Ananasul se curăță, se taie în formă de bastonașe, iar acestea se rumenesc în unt cu zahăr și vanilie. În momentul servirii se așază crocheta peste bețele de ananas, apoi se decorează cu pesmet din biscuiți, frunze de mentă și coacăze roșii.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *