Quiche Lorraine

Quiche-urile, în general, pot fi făcute din aproape orice. Noi, în spate, adică prin bucătăriile aglomerate ale restaurantelor, le mai spunem tarta-curățenie. Un foarte bun produs prin care se elimină risipa alimentară din restaurante, dar și din frigiderele casnice.

Ingrediente

  • aluat fraged  400 gr.
  • unt 50 gr.
  • ouă 2 buc.
  • smântână lichidă 300 ml.
  • ceapă albă 200 gr.
  • salată mixtă
  • bacon 300 gr.
  • sare 5 gr.
  • piper 5 gr.
  • nucșoară 3 gr.
  • mărar 5 gr.

Mod de preparare

Ceapa și baconul se taie cuburi, apoi se călesc în puțin ulei de floarea soarelui. Cele 2 ouă și smântâna lichidă se omogenizează într-un bol. Aluatul se întinde pe o tavă unsă cu unt și se dă la cuptor cca. 10 minute, sau până când face o crustă. Apoi se scoate și se lasă la temperat. După ce s-a răcit, se pune compoziția de bacon și ceapă și smântâna cu ou și mărar, iar totul se dă la cuptor cca. 45 de minute. Se servește cu mix de salată.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp