Cheesecake
Rețete / Cheesecake
Cheesecake, love it or hate it, el este prezent în toate meniurile din lume :).
Ingrediente
- biscuiți menaj 100 gr.
- miez de nucă 100 gr.
- zahăr 100 gr.
- unt 50 gr.
- smântână lichidă 100 gr.
- brânză mascarpone 500 gr.
- ouă 4 buc.
- baton de vanilie 1 buc.
- fructe de pădure 500 gr.
Mod de preparare
Nuca și biscuiții se macină, apoi se amestecă cu untul și zahărul. Se frământă până obținem o masă omogenă, dar sfărâmicioasă. Se așază în forma de tartă și se dă la cuptor cca. 10 minute, la 175 de grade. Ouăle, brânza, smântâna, restul de zahăr și batonul de vanilie tocat mărunt se omogenizează cu ajutorul unui blender, apoi se toarnă peste blatul de nucă și se mai dă la cuptor cca. 30 minute, la 165 de grade. Fructele de pădure se amestecă cu puțin zahăr și se fierb până când se îngroașă. Compoziția de mai sus ajunge pentru 8 porții super-sănătoase 🙂
Poftă bună!
Chef Horia Șimon