Mousse de ciocolată cu chili
Rețete / Mousse de ciocolată cu chili
Ingrediente
Blat:
- făină albă 150 gr.
- cacao 40 gr.
- unt 100 gr.
- zahăr 50 gr.
- ouă 1 buc.
Cremă:
- ciocolată neagră 200 gr.
- lapte 70 ml.
- 4 ouă separate
- zahăr 60 gr.
- frișcă lichidă 100 ml.
- zahăr granulat 50 gr
- chili praf 1 gr.
Mod de preparare
Pentru aluat: făina, zahărul și praful de cacao se amestecă, apoi se adaugă untul și se frământă până obținem un aluat sfărâmicios. La urmă se adaugă oul bătut și puțină apă; se frământă până rezultă un aluat omogen. Se lasă la „odihnit” cca. 20 de minute.
Pentru cremă: ciocolata și laptele se pun într-o cratiță, la foc mic, până se topește ciocolata. Într-un vas de inox, la bain marie, se omogenizează gălbenușurile cu zahărul granulat. Frișca se bate, albușurile se bat și ele spumă. Peste crema de gălbenușuri se pune compoziția de ciocolată topită și, la foc mic, se aduce la punctul de fierbere, apoi se răcește într-un vas cu gheață. Compoziției răcite i se adaugă treptat frișca bătută, mai apoi spuma de albușuri și, la urmă, praful de chili. Se lasă la răcit cc. 1 oră.
Aluatul se întinde cu ajutorul unui făcăleț, se așază în forma de tartă și se dă la cuptor cca. 10 minute, apoi se lasă la răcit. Când mousse-ul s-a temperat, se pune ușor peste aluat în forma de tartă, apoi se lasă la rece câteva ore sau peste noapte.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon