Mousse de ciocolată cu chili

Ăsta nu-i un mousse pentru leneși, e chiar de oameni serioși. Rețeta mai rapidă de mousse, adică de leneși o să o postez cu altă ocazie, acuma mi-e lene :).

Ingrediente

Blat:

  • făină albă  150 gr.
  • cacao  40 gr.
  • unt  100 gr.
  • zahăr  50 gr.
  • ouă  1 buc.

Cremă:

  • ciocolată neagră  200 gr.
  • lapte  70 ml.
  • 4 ouă separate
  • zahăr  60 gr.
  • frișcă lichidă  100 ml.
  • zahăr granulat  50 gr
  • chili praf  1 gr.

Mod de preparare

Pentru aluat: făina, zahărul și praful de cacao se amestecă, apoi se adaugă untul și se frământă până obținem un aluat sfărâmicios. La urmă se adaugă oul bătut și puțină apă; se frământă până rezultă un aluat omogen. Se lasă la „odihnit” cca. 20 de minute.
Pentru cremă: ciocolata și laptele se pun într-o cratiță, la foc mic, până se topește ciocolata. Într-un vas de inox, la bain marie, se omogenizează gălbenușurile cu zahărul granulat. Frișca se bate, albușurile se bat și ele spumă. Peste crema de gălbenușuri se pune compoziția de ciocolată topită și, la foc mic, se aduce la punctul de fierbere, apoi se răcește într-un vas cu gheață. Compoziției răcite i se adaugă treptat frișca bătută, mai apoi spuma de albușuri și, la urmă, praful de chili. Se lasă la răcit cc. 1 oră.
Aluatul se întinde cu ajutorul unui făcăleț, se așază în forma de tartă și se dă la cuptor cca. 10 minute, apoi se lasă la răcit. Când mousse-ul s-a temperat, se pune ușor peste aluat în forma de tartă, apoi se lasă la rece câteva ore sau peste noapte.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Lasă un răspuns