Ștrudel cu dovleac plăcintar

Când nu sunt așa pe grabă, tai dovleacul cuburi mai mărișoare și apoi urmez același procedeu, doar că rezultatul e puțin mai diferit, compoziția este mult mai fermă.

Ingrediente

  • foietaj  200 gr.
  • dovleac plăcintar  400 gr.
  • biscuiți  100 gr.
  • ouă  2 buc.
  • lapte  200 ml.
  • zahăr  100 gr.
  • ghimbir  50 gr.
  • ghimbir praf  5 gr.
  • vanilie baton

Mod de preparare

Dovleacul și ghimbirul se curăță și se rad pe o răzătoare. Într-o tigaie se pun la călit în puțin unt, apoi se adaugă zahărul. Compoziția se gătește aproximativ 5 minute. Apoi se ia de pe foc și se lasă la rece cca. 20 de minute. Biscuiții se macină mărunt, iar o parte se amestecă cu compoziția de dovleac. Într-o cratiță cu fundul dublu se pun gălbenușurile, zahărul, batonul de vanilie și laptele; se amestecă bine și se gătesc la foc mic, până dă în clocot sosul. Sosul se ia de pe foc și se răcește într-o chiuvetă cu apă rece sau gheață. Biscuiții zdrobiți rămași se amestecă cu puțin ghimbir praf și, opțional, cu puține alune; se procesează într-un blender până obținem un pesmet aromat. Compoziția de dovleac se pune pe aluatul întins, se rulează și se închide la capete.
Aluatul se înțeapă cu vârful unei furculițe și se unge cu puțin ou bătut. Se dă la cuptor cca. 35 de minute, la 165 grade. Se servește cu sosul de vanilie și pesmetul aromat.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *