Salată de ananas, șofrănel și mure cu înghețată de vanilie

Salata asta merge bine și călduță, infuzată cu un rom bun. Dar atunci nu mai merge ca desert pentru copii :)

Ingrediente

  • ananas  200 gr.
  • zahăr brun  20 gr.
  • mure  30 gr.
  • înghețată de vanilie 50 gr.
  • zeama de la o lămâie
  • zeama de la o portocală
  • piper Sichuan  2-3 gr.
  • șofrănel – câteva firicele

Mod de preparare

Ananasul se taie cubulețe, se pune într-un bol, se adaugă zeama de lămâie, cea de portocale, șofrănelul și piperul Sichuan și se lasă la marinat cca. 30 de minute. Din ananasul rămas se taie câteva felii foarte subțiri la feliator. Feliile se așază într-o tavă cu hârtie de copt și se uscă la cuptor la 70 de grade, cca. 2 ore. În momentul servirii se pune salata de ananas într-un vas adânc, se decorează cu mure, se adaugă înghețata și un chips de ananas, de decor.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp