Surf ‘n’ Turf românesc

Coșmarul oricărui sommelier, surf n turf-ul are și carne roșie dar și fructe de mare, de aici confuzia! Ce vin pui lângă? Până se hotărăsc ei dacă-i alb sau roșu, eu mi-am deschis o sticlă de prosecco. Doamne ajută!

Ingrediente

  • mușchi de vită 200-300 gr
  • raci   200 gr
  • gălbiori   150 gr
  • fond brun
  • unt 200 gr
  • ceapă   30 gr
  • usturoi 2-3 căței
  • piper, sare după gust
  • cimbrișor câteva crenguțe
  • câteva foi de dafin

Mod de preparare

Mușchiul de vită se fasonează, apoi se asezonează cu sare și piper, se videază și se gătește la sous vide 1.45 minute la 62 grade.  Racii se fierb în apă cu dafin, boabe de piper și sare. Gălbiorii se opăresc în apă cu sare, apoi se scurg. Într-o tigaie se călește ceapa tocată și usturoiul zdrobit în unt, apoi se adaugă cimbrișorul și se mai sotează un minut. Apoi se adaugă fondul brun și totul se fierbe cca. 3-4 minute. Se asezonează și apoi se strecoară, se îngroașă cu unt.  Gălbiorii se sotează într-o lingură de unt, apoi se sting cu puțin fond brun și se mai lasă pe foc cca. 2-3 minute. Racii se curăță de carapace și se sotează în puțin unt, se sting cu vin alb. Musai să pui lângă niște sparanghel sotat sau puțin piure de cartofi.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *