Surf ‘n’ Turf românesc
Rețete / Surf ‘n’ Turf românesc
Ingrediente
- mușchi de vită 200-300 gr
- raci 200 gr
- gălbiori 150 gr
- fond brun
- unt 200 gr
- ceapă 30 gr
- usturoi 2-3 căței
- piper, sare după gust
- cimbrișor câteva crenguțe
- câteva foi de dafin
Mod de preparare
Mușchiul de vită se fasonează, apoi se asezonează cu sare și piper, se videază și se gătește la sous vide 1.45 minute la 62 grade. Racii se fierb în apă cu dafin, boabe de piper și sare. Gălbiorii se opăresc în apă cu sare, apoi se scurg. Într-o tigaie se călește ceapa tocată și usturoiul zdrobit în unt, apoi se adaugă cimbrișorul și se mai sotează un minut. Apoi se adaugă fondul brun și totul se fierbe cca. 3-4 minute. Se asezonează și apoi se strecoară, se îngroașă cu unt. Gălbiorii se sotează într-o lingură de unt, apoi se sting cu puțin fond brun și se mai lasă pe foc cca. 2-3 minute. Racii se curăță de carapace și se sotează în puțin unt, se sting cu vin alb. Musai să pui lângă niște sparanghel sotat sau puțin piure de cartofi.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon