Berbecuț cu ierburi, legume sote și sos de vin

Dacă ai noroc și, pe deasupra, mai ești și puțin dibaci, ai parte de o cină bună de tot în mai puțin de 20 de minute. Nu-i rău, nu-i așa?

Ingrediente

  • cotlet de berbecuț  250 gr.
  • cimbru  1 gr.
  • busuioc  1 gr.
  • rozmarin  1 gr.
  • ulei de măsline  10 ml.
  • varză de Bruxelles  50 gr.
  • morcovi baby  40 gr.
  • țelină  60 gr.
  • păstârnac  60 gr.
  • unt  20 gr.
  • sare
  • piper roșu  2 gr.
  • vin roșu  100 ml.
  • zahăr  50 gr.

Mod de preparare

Cotletul se fasonează. Verdețurile se toacă și se amestecă cu uleiul de măsline, sarea și piperul roșu. Cotletul fasonat se dă prin uleiul aromat, apoi merge la cuptor cca. 18 minute, la 175 grade (în cuptorul încins). Legumele se taie cuburi, mai puțin varza de Bruxelles, care se taie în două, se blanșează, apoi se pun la călit cu puțin unt și sare.

Zahărul se caramelizează într-o tigaie, apoi se stinge cu vinul și se lasă la redus până rămâne jumătate cantitatea, apoi se ia de pe foc și se adaugă untul.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!