Burger de oaie cu brânză din bărbânță

Cu ceva ani în urmă, când îmi petreceam mare parte din timp prin Bistrița, am ajuns să fac consultanță la un restaurant, unde, printre diverse excentricități ale patronului, trebuia să găsesc o formulă prin care să scot un cotlet de berbecuț cât mai aproape calitativ de cel de import, dar, evident, la costuri reduse. Fiind într-o perioadă destul de liniștită, am acceptat provocarea. Așa că, am mers zilnic, timp de câteva săptămâni, la o fermă de oi și am ales, cântărit (cu blană, apoi fără), am sacrificat (cântărit din nou, cu organe și fără) câte un berbec pentru a găsi dimensiunea potrivită pentru un rack of lamb cinstit. Când, în sfârșit, am găsit parametrii ideali, aveam în congelatoare câteva sute de kg. de carne de berbec și nimic de făcut cu ea. Așa că, am decis să încercăm o rețetă de burger de Bistrița. Adică o chiftea grasă din carnea de berbecuț cu un topping de brânză de bărbânță. Gust de acasă, ce mai ?! Am vândut carnea cât ai zice ... oaie.

Ingrediente

  • carne de oaie  100 gr.
  • ouă  1/2 buc.
  • muștar dijon  5 gr.
  • cimbru  1 gr.
  • pătrunjel verde  1 gr.
  • sare, piper  2 gr.
  • usturoi  3 gr.
  • sos worchester  2 gr.
  • cartofi copți  100 gr.
  • salata mixtă  30 gr.
  • brânză din bărbânță  10 gr.

Mod de preparare

Carnea se toacă, apoi se amestecă cu restul ingredientelor și se frământă până când se obține o pastă omogenă și aromată. Se prăjește la grill câte un minut pe fiecare parte, apoi se dă la cuptor cca. 4 minute, acoperit cu brânză.

Se servește cu cartofi copți și mix de salată verde.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!