Rocoto relleno
Rețete / Rocoto relleno
Ingrediente
- stafide 10 gr.
- ceapă tocată 50 gr.
- usturoi 1 cățel
- ardei iute roșu 1 buc.
- ulei de măsline 20 ml.
- chimen 2 gr.
- paprika 1 gr.
- carne tocată de vită 200 gr.
- zeamă de vită 300 ml.
- măsline negre 30 gr.
- cașcaval 50 gr.
- ardei gras galben 2 buc.
Mod de preparare
Stafidele se înmoaie în apă călduță. Cuptorul se încinge la 180 grade. Ceapa tocată, usturoiul tocat și ardeiul iute tocat se călesc în puțin ulei de măsline. Când s-au înmuiat, se adaugă chimenul, paprika și se mai amestecă cca. 2 minute. Mai apoi se adaugă carnea tocată și se rumenește. Stafidele se scurg și se adaugă și ele în tigaie, iar la urmă se adaugă și zeama de vită și totul se lasă la fiert cca. 15 minute, sau până când lichidul se evaporă. Mai apoi se adaugă și măslinele tocate și se asezonează. Compoziția se ia de pe foc și se lasă la temperat, apoi se adaugă puțin cașcaval răzuit și se amestecă. În timp ce s-a gătit carnea, ardeiul gras se taie în partea de sus, se îndepărtează cotorul și semințele și se fierbe în apă cu sare cca. 10 minute. Apoi ardeii se scot, se scurg și se umplu cu amestecul de carne de vită, iar la urmă se pune un „capac” de cașcaval ras. Totul se dă la cuptorul preîncălzit cca. 15 minute sau până când se gratinează cașcavalul.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon