Berbecuț în două feluri, păstârnac sote și piure de cartofi cu sfeclă roșie
Rețete / Berbecuț în două feluri, păstârnac sote și piure de cartofi cu sfeclă roșie
Ingrediente
- mușchiuleț de berbecuț 200 gr.
- cartofi 200 gr.
- sfeclă roșie 100 gr.
- păstârnac 100 gr.
- unt 30 gr.
- fistic 20 gr.
- piper roșu 10 gr.
- sare de mare 5 gr.
Mod de preparare
Mușchiulețul de berbecuț se fasonează și se împarte în două; bucățile se asezonează, una se dă prin piper roșu zdrobit, iar cealaltă prin fistic măcinat. Se pun într-o tavă unsă cu puțin unt și se dau la cuptor cca. 5 minute, la 170 grade. Păstârnacul se spală bine și se taie în două pe lungime, apoi se rumenește în unt până se-nmoaie. La urmă se asezonează. Cartofii se fierb împreună cu sfecla roșie, apoi se pasează cu puțin unt, până obținem un piure mai tare; se asezonează. Bucățile de berbecuț se porționează, apoi se așază alternativ în marginea farfuriei; în cealaltă parte se pune piureul și o bucată de berbecuț peste, iar la mijloc bucățile de păstârnac.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon