Berbecuț în două feluri, păstârnac sote și piure de cartofi cu sfeclă roșie

În goana nebună după cele mai bune și consacrate bucăți de carcasă, mușchiulețul de berbecuț a devenit inexistent în ochii și tigăile bucătarilor dornici de afirmare și de un rezultat relativ ușor și bun. Și subsemnatul a căzut de multe ori în păcatul ăsta, dar și când m-am deșteptat..... l-am fript, l-am copt, l-am servit crud și nu m-am mai lăsat de el.

Ingrediente

  • mușchiuleț de berbecuț  200 gr.
  • cartofi  200 gr.
  • sfeclă roșie  100 gr.
  • păstârnac  100 gr.
  • unt  30 gr.
  • fistic  20 gr.
  • piper roșu  10 gr.
  • sare de mare  5 gr.

 

Mod de preparare

Mușchiulețul de berbecuț se fasonează și se împarte în două; bucățile se asezonează, una se dă prin piper roșu zdrobit, iar cealaltă prin fistic măcinat. Se pun într-o tavă unsă cu puțin unt și se dau la cuptor cca. 5 minute, la 170 grade. Păstârnacul se spală bine și se taie în două pe lungime, apoi se rumenește în unt până se-nmoaie. La urmă se asezonează. Cartofii se fierb împreună cu sfecla roșie, apoi se pasează cu puțin unt, până obținem un piure mai tare; se asezonează. Bucățile de berbecuț se porționează, apoi se așază alternativ în marginea farfuriei; în cealaltă parte se pune piureul și o bucată de berbecuț peste, iar la mijloc bucățile de păstârnac.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!