Mușchi de vită cu hribi și sos Porto

Lăsând la o parte "efortul" autorului, plictisit, de a-și îngreuna existența de amorul artei, cu eforturi mult mai puține poți obține același gust, poate chiar mai bun :).

Ingrediente

  • mușchi de vită  200 gr.
  • hribi  100 gr.
  • vin de Porto  100 ml.
  • unt  50 gr.
  • zahăr  30 gr.
  • fistic  30 gr.
  • hribi deshidratați  10 gr.
  • crutoane de pâine  30 gr.
  • alune  30 gr.
  • foi de dafin  2 buc.
  • sare, piper

Mod de preparare

Mușchiul de vită se asezonează, se rumenește la grill câte 1 minut pe fiecare parte, apoi se dă la cuptor 5 minute la 175 de grade. Ciupercile se curăță, apoi se fierb în apă cu: sare, boabe de piper și foi de dafin. Odată fierte, se scurg și se dau prin puțin unt. Crutoanele de pâine, alunele și hribii se procesează cu ajutorul unui blender până obținem un pesmet fin și aromat. Fisticul, de asemenea, se face pesmet. Într-o tigaie se reduce vinul împreună cu zahărul, până rămâne jumătate din cantitatea inițială, apoi se ia de pe foc și se încorporează untul. În momentul servirii se așază o “movilă” de pesmet în centrul farfuriei, apoi se pun mușchiul de vită, ciupercile, puțin pesmet verde, de fistic și, la urmă, sosul de Porto.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp