Vită cu cremă de dovleac, mazăre verde și pesmet de hribi

Preparat cu iz de toamnă, poate la fel de bine să fie servit în alt sezon înlocuind dovleacul cu cartoful dulce. Hribi găsești aproape oricând, dar nu ești om serios dacă nu ai o mână de hribi uscați prin cămară.

Ingrediente

  • mușchi de vită  200 gr.
  • dovleac plăcintar  300 gr.
  • unt  20 gr.
  • mazăre verde  100 gr.
  • hribi uscați  5 gr.
  • semințe de dovleac decojite  10 gr.
  • sare, piper
  • ulei de măsline  10 ml.

Mod de preparare

Carnea de vită se fasonează, se asezonează și se unge cu puțin ulei de măsline. Se lasă cca. 10 minute la macerat. Dovleacul se curăță și se coace. Mazărea se blanșează în apă cu puțin bicarbonat. O parte din hribii uscați și semințele de dovleac se procesează într-un blender până obținem un pesmet crocant. Carnea se rumenește la tigaie sau pe grătar cca. 2 minute pe fiecare parte, apoi se dă 5 minute la cuptor. Pulpa de dovleac copt se amestecă cu unt, se asezonează și se pasează cu ajutorul unui blender. În momentul servirii, vita se așază pe piureul de dovleac, se adaugă mazărea fiartă, pesmetul de hribi și câțiva hribi uscați de decor.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!