Sturion la cuptor, bulion de pește, mirepoix de legume, boabe de soia și sturion afumat cuburi

Cu preparatul ăsta nu m-am făcut de rușine la un eveniment la Bruxelles, acum ceva ani.

Ingrediente

  • sturion file         200 gr
  • morcovi                 50 gr
  • telina                     40 gr
  • pastarnac             30 gr
  • soia                        30 gr
  • sturion afumat    20 gr
  • usturoi                    5 gr
  • patrunjel verde     2 gr
  • rosii uscate           10 gr
  • lamaie                   30 gr
  • tarhon murat         2 gr
  • capere                    2 gr

Mod de preparare

Din cap și oasele peștelui împreună cu rădăcinoasele se face o zeamă . Se fierbe la foc mic și se spumează des. La urmă se strecoară prin tifon și se asezonează și se aromează cu tarhon murat. Legumele se taie cuburi și se sotează în puțin unt. Peștele se pune la cuptor la 100 grade timp de 10 minute. Atenție! În funcție de cuptorul folosit temperatura poate crește până la 130 grade. Peștele afumat se taie cuburi. Din roșiile uscate, capere și usturoi se face un topping. În momentul servirii se așază legumele în farfurie, se pune peștele peste, se adaugă bulionul fiebinte și la urmă cuburile de pește afumat. Se decorează cu toppingul de roșii.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *