Sturion la cuptor, bulion de pește, mirepoix de legume, boabe de soia și sturion afumat cuburi
Rețete / Sturion la cuptor, bulion de pește, mirepoix de legume, boabe de soia și sturion afumat cuburi
Ingrediente
- sturion file 200 gr
- morcovi 50 gr
- telina 40 gr
- pastarnac 30 gr
- soia 30 gr
- sturion afumat 20 gr
- usturoi 5 gr
- patrunjel verde 2 gr
- rosii uscate 10 gr
- lamaie 30 gr
- tarhon murat 2 gr
- capere 2 gr
Mod de preparare
Din cap și oasele peștelui împreună cu rădăcinoasele se face o zeamă . Se fierbe la foc mic și se spumează des. La urmă se strecoară prin tifon și se asezonează și se aromează cu tarhon murat. Legumele se taie cuburi și se sotează în puțin unt. Peștele se pune la cuptor la 100 grade timp de 10 minute. Atenție! În funcție de cuptorul folosit temperatura poate crește până la 130 grade. Peștele afumat se taie cuburi. Din roșiile uscate, capere și usturoi se face un topping. În momentul servirii se așază legumele în farfurie, se pune peștele peste, se adaugă bulionul fiebinte și la urmă cuburile de pește afumat. Se decorează cu toppingul de roșii.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon