Șalău cu piure de sfeclă roșie și trufe
Rețete / Șalău cu piure de sfeclă roșie și trufe
Ingrediente
- file de șalău 200 gr
- sfeclă roșie 2 buc
- unt 50 gr
- trufă 1 buc
- suc de rodie 10 ml
- sare, piper după gust
- sare grunjoasă 300 gr
Mod de preparare
Se ia fileul de șalău și se acoperă în sarea grunjoasă, se lasă la frigider aproximativ 30 minute. Sfeclele întregi se pun la copt, la 200 grade aproximativ 2 ore. Dar verificați din când în când pentru că, în funcție de mărimea lor sau de puterea cuptorului, se pot coace mai repede. După ce s-au copt se curăță și se mărunțesc, apoi se adaugă unt și o parte din trufă. Se omogenizează cu ajutorul unui blander sau, dacă sunteți norocoși, cu ajutorul unui thermomix. La final se adaugă sucul de rodie, puțin câte puțin, cât să aromeze piureul și să-i dea gust puțin acrișor.
Peștele se spală de sare, se pune într-o tavă cu puțină apă rece, se adaugă piper proaspăt măcinat și un cubuleț de unt. Se coace la 80 de grade timp de 12 minute, la aburi.
Peștele se servește cu piureul de sfeclă și câteva felii de trufă.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon