Turtițe de creveți

Aceasta este o rețetă de bază. Pornind de la ea, putem înlocui creveții cu orice altă carne de pește sau fructe de mare, pentru a obține ceva la fel de gustos.

Ingrediente

  • creveți decorticați 150 gr.
  • ardei iute roșu 10 gr.
  • coriandru verde 5 gr.
  • pesmet 20 gr.
  • ouă 2 buc.
  • lămâie 20 gr.
  • ghimbir rădăcină 10 gr.
  • ulei de măsline 30 ml.
  • faină albă 20 gr.
  • sos de soia 10 ml.
  • salată mixtă 100 gr.
  • ulei de floarea soarelui 20 ml.
  • sare 5 gr.
  • piper 5 gr.

Mod de preparare

Dintr-un ou, ulei de măsline, sos de soia și piper se face o maioneză.
Creveții se toacă mărunt, la fel și coriandrul, ghimbirul și ardeiul iute, apoi se adaugă pesmet, făină albă, condimente, zeama de lămâie, coaja de la lămâie și un ou bătut și se face un aluat ca de chiftea. Chiftelele formate se aplatizează și se prăjesc în ulei de floarea soarelui, pe ambele părți, până se rumenesc.
Se servesc calde sau reci cu salată mixtă și sosul de maioneză cu soia.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!