Risotto cu fructe de mare și ardei copți

Dacă eram mai curajos, puneam mărar în loc de pătrunjel, pentru că mergea foarte bine cu ardeiul copt. Doamne ajută!

Ingrediente

  • orez 60 gr.
  • ceapă 30 gr.
  • usturoi 5 gr.
  • ardei copt 30 gr.
  • vin alb 10 ml.
  • ulei de măsline 10 ml.
  • unt 20 gr.
  • parmezan 10 gr.
  • midii 60 gr.
  • calamar 50 gr.
  • creveți 50 gr.
  • caracatiță 40 gr.
  • pătrunjel verde 4 gr.

Mod de preparare

Ceapa și usturoiul se călesc în uleiul de măsline, apoi se adaugă ardeiul copt și orezul. Se gătește până când orezul devine translucid. Mai apoi, se adaugă fructele de mare și toate se călesc. Se adaugă vinul și, pe rând, câte un polonic de supă de oase, până se fierbe orezul.
La urmă, când orezul este fiert al dente, se adaugă untul și parmezanul. Se asezonează și se servește cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp