Melci sote, ceapă verde la grill și risotto cu cerneală de sepie

Doar dacă sunteți harnici din calea afară o să vă apucați de melci încă din stadiul de materie primă vie. Procesul de curățare a melcilor este unul foarte lung și laborios. De la culegere și până la momentul în care poate fi pus în farfurie, pot trece 4-5 zile bune. Așa că, recomandarea mea este să folosiți carne de melci la conservă.

Ingrediente

  • carne de melci 150 gr.
  • rozmarin verde 1 crenguță
  • ceapă verde 5 fire
  • orez 60 gr.
  • ceapă albă 20 gr.
  • unt 40 gr.
  • cerneală de sepie 10 ml.
  • usturoi 20 gr.
  • vin alb  30 ml.
  • supă de oase  200 ml.
  • parmezan  30 gr.
  • lapte 50 ml.
  • agar agar 1 gr.
  • sare de mare

Mod de preparare

Carnea de melci se sotează în puțin unt cu rozmarin, usturoi și sare de mare.
Din ceapă, usturoi, orez, unt și cerneală de sepie se face un risotto. La urmă se adaugă parmezan.
Usturoiul rămas se fierbe-n lapte cu puțină sare până se-nmoaie. Apoi se pasează și se trece printr-o sită fină, iar lichidul obținut cu agar agar se dă într-un clocot, apoi se picură cu o pipetă în ulei rece pentru a obține caviarul fals.
Ceapa verde se rumenește la grill. În momentul servirii, melcii sotați se pun pe risotto, apoi se adaugă ceapa verde și caviarul fals.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp