Salată de raci și crudități

Cea mai bunã alternativã a fructelor de mare, racul este poate singurul supraviețuitor al moluștelor, crustaceelor și altor "spurcăciuni " ce se regãseau pe mesele transilvãnene în secolele trecute. Racul se gãsește din abundențã doar cã nu se prea pescuiește, dar dacã ești norocos, noaptea, cu o felie de slãninã, pe malul unui lac poți ademeni câțiva.

Ingrediente

  • 10-12  raci
  • 2 morcovi
  • 1 țelina
  • 1 păstârnac
  • 1 sfeclã roșie mică
  • pãtrunjel verde
  • tarhon în oțet
  • 50 gr de maionezã de casã
  • 1 lingurã de muștar bun
  • un cățel de usturoi
  • sare și piper dupã gust.

Mod de preparare

Racii se fierb în apă cu sare și usturoi zdrobit, circa 5 minute, apoi se scot în apă cu gheață.
Legumele se curăță, se spală și se taie fâșii subțiri, ca mai apoi fâșiile să se taie în bastonașe
fine de tot. Acestea se pun într-un vas cu apă si gheață.
Racii răciți se curăță, carnea din coadã și din clești se pune deoparte.
Din maionezã, muștar și oțet se face un dressing cu care se aromează bastonașele și carnea
de rac. Pătrunjelul se spală și deshidratează. O parte din frunzele uscate se folosesc ca decor,
o parte se zdrobesc și se presară peste salata dreasă cu dressingul din maioneză. Pentru fițoși
se poate adăuga și un splash de lime sau orice altă citrică.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Lasă un răspuns