Salată caldă de bureți usturoi

Dacă atunci când gătești mâncarea asta ai un moment de slăbiciune și te pierzi cu firea poți pune și o mână sănătoasă de parmezan ras, la urmă!

Ingrediente

  • bureți usturoi   3-4 buc
  • ceapă verde      2-3 buc
  • bacon                2-3 felii
  • mazăre verde  100 gr
  • pătrunjel verde  1 legătură
  • ulei de floarea soarelui
  • sare, piper după gust
  • vin alb   1 pahar

Mod de preparare

Baconul se taie cubulețe mici, ceapa verde se curăță și se spală, pătrunjelul se spală și se toacă mărunt. Mazărea se fierbe în apă cu sare și bicarbonat, când e gata se scoate și se clătește sub jet de apă rece. Dacă se termină de fiert exact când trebuie adăugată restului de ingrediente, nu se mai răcește. Ciupercile se curăță, apoi se călesc într-o tigaie cu ulei, când s-au rumenit, se stropesc cu vinul alb și se gătesc sub capac încă vreo 2-3 minute, se asezonează. Apoi se adaugă baconul și se rumenește totul cca. 2-3 minute. După care se adaugă mazărea, ceapa și pătrujelul verde, totul se gătește 3-4 minute. La urmă se asezonează.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *