Salată de iarnă cu păstrăv afumat
Rețete / Salată de iarnă cu păstrăv afumat
Complicat să-i spui salată unui preparat lipsit de frunze verzi, dar a mai văzut lumea asta lucruri și mai trâznite.
Ingrediente
- sfeclă roșie 50 gr
- păstârnac 50 gr
- țelină 50 gr
- cartofi 50 gr
- păstrăv afumat 100 gr
- rădăcină de hrean 10 gr
- miere 10 gr
- iaurt gras 10 gr
- lămâie 30 gr
- muștar dijon 10 gr
- ulei de floarea presat la rec e 30 ml
- sare, piper după gust
Mod de preparare
Legumele se curăță, se spălă și se porționează. Eu le-am tăiat în cubulețe mici. Se pun pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu ulei și se asezonează. Se dau la cuptor aproximatix 15 minute la 170 grade. Peștele se dezosează. Rădăcină de hrean se curăță și se dă pe răzătoare, un fel de terapie cu aerosoli, dar pișcăcioși rău de tot :):). Pulpa rezultată se amestecă cu miere, muștar și iaurt, se asezonează. Legumele se scot din cuptor, se lasă la temperat, apoi se amestecă cu peștele și dressingul, romanticii pot stropi totul cu puțină zeamă de lămâie.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon