Salată de iarnă cu păstrăv afumat

Complicat să-i spui salată unui preparat lipsit de frunze verzi, dar a mai văzut lumea asta lucruri și mai trâznite.

Ingrediente

  • sfeclă roșie     50 gr
  • păstârnac       50 gr
  • țelină              50 gr
  • cartofi             50 gr
  • păstrăv afumat  100 gr
  • rădăcină de hrean 10 gr
  • miere                       10 gr
  • iaurt gras                10 gr
  • lămâie                     30 gr
  • muștar dijon          10 gr
  • ulei de floarea presat la rec e  30 ml
  • sare, piper după gust

Mod de preparare

Legumele se curăță, se spălă și se porționează. Eu le-am tăiat în cubulețe mici. Se pun pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu ulei și se asezonează. Se dau la cuptor aproximatix 15 minute la 170 grade. Peștele se dezosează. Rădăcină de hrean se curăță și se dă pe răzătoare, un fel de terapie cu aerosoli, dar pișcăcioși rău de tot :):). Pulpa rezultată se amestecă cu miere, muștar și iaurt, se asezonează.  Legumele se scot din cuptor, se lasă la temperat, apoi se amestecă cu peștele și dressingul, romanticii pot stropi totul cu puțină zeamă de lămâie.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *