Salată de calamari la grill

Depinde din ce parte privești preparatul ăsta. Dacă ești la un bbq party și primești niște camalari proaspăt scoși de pe grill și pui o salată lângă, nu e tocmai salată. Dar dacă ești la cură de slăbire și vrei să fentezi, poți zice de calamarii ăștia că îs doar toppingul de pe salată.

Ingrediente

  • calamar  250 gr
  • rucola  50 gr
  • lămâie  100 gr
  • roșii cherry 100 gr
  • usturoi 20 gr
  • pătrunjel verde 20 gr
  • ulei de măsline 20 ml
  • sare, piper

Mod de preparare

Calamarul se curăță și se taie în 2 părți egale pe lungime. Cu ajutorul unui cuțit se crestează, apoi se condimentează. Usturoiul, pătrunjelul și uleiul se omogenizează într-un blender până obținem o pastă cremoasă. Calamarul se prăjește în puțin ulei de măsline iar când devine rumenit se stropește cu pasta de pătrunjel și usturoi. Salata se așezonează și se servește cu calamarul și feliile de lămâie.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *