Salată asiatică de vită cu mango și coriandru

Dacă nu ești foarte norocos să dai de un mango autohton pe la piață, poți la fel de bine să-l înlocuiești cu un alt fruct local precum ananasul :). Doar că acesta nu o să fie la fel de zemos și dulce.

Ingrediente

  • pulpă de vită maturată  100 gr.
  • ulei de măsline  10 ml.
  • salată mixtă  40 gr.
  • mango  50 gr.
  • rodii  40 gr.
  • chili  2 gr.
  • coriandru verde  2 gr.
  • semințe de susan  4 gr.
  • lâmâie  30 gr.
  • ulei de susan  5 ml.

Mod de preparare

Pulpa de vită se unge cu ulei de măsline și se asezonează, apoi se prăjește la grill. Se răcește și, mai apoi, se taie în felii foarte subțiri. Salata se spală și se rupe în bucăți mari, se asezonează și se dă cu o emulsie rezultată din amestecul de ulei de susan cu zeamă de lămâie. Mango-ul se curăță și se taie în cuburi de dimensiuni medii. Ardeiul iute se taie rondele.

Ingredientele se amestecă într-un bol  împreună cu salata dreasă și se adaugă semințele de rodie, feliile de vită și susanul negru.

Se servește cu mult coriandru verde.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *