Salată de caracatiță, grepfruit și susan

Aici lucrurile, deși par simple, se pot complica într-un mod deosebit de delicios pentru cei curajoși. Dacă vrei un gust mai puternic, poți să încingi jarul unui grill și să perpelești puii ăștia de caracatiță până devin crocanți și puțin afumați; apoi salata o să fie o completare răcoroasă pe timp de vară. Pune un prosecco rece lângă și suna-mă să-mi mulțumești.

Ingrediente

  • caracatiță mică  100 gr.
  • grepfruit  100 gr.
  • salată mixtă  40 gr.
  • rucola  20 gr.
  • ceapă roșie  40 gr.
  • susan  5 gr.
  • ulei de măsline  10 ml.
  • lămâie  30 gr.
  • zahăr  10 gr.
  • usturoi  5 gr.
  • foi de dafin  1 gr.

Mod de preparare

Caracatița se fierbe într-o apă sărată cu usturoi și dafin. Ceapa se taie rondele foarte subțiri. Salata se spală, apoi se rupe. Susanul se rumenește. Cu ajutorul unui cuțit, se scoate pulpa grepfruit-ului. Zeama de la fruct se stoarce într-un bol, se adaugă ulei de măsline, zeama de la lămâie și puțin zahăr. Se omogenizează cu un tel chiar înainte să fie pusă peste salată. Caracatița se răcește, iar bucățile mai mari se pot tăia în două. Într-un bol se amestecă pulpa de grepfruit, caracatița și ceapa, împreună cu o parte din dressing. Amestecul se pune peste salata verde și rucola, iar apoi de adaugă restul de dressing și semințele crocante de susan.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!