Salată de rață afumată, coriandru și ananas

Niciodată, dar niciodată să nu cumpărați, pentru rețeta asta, piept de rață gata afumat! De fapt, să nu cumpărați piept de rață gata afumat, numai dacă aveți o sursă bună.

Ingrediente

  • piept de rață  100 gr.
  • ananas  100 gr.
  • salată mixtă  100 gr.
  • rucola  20 gr.
  • ardei iute  10 gr.
  • coriandru verde  5 gr.
  • roșii cherry  50 gr.
  • ulei de măsline  10 ml.
  • suc de limetă  50 ml.
  • miere  10 gr.

Mod de preparare

Rața se afumă. Cum? Pieptul fasonat se condimentează. Într-o oală mai veche se pregătește afumătoarea. Fundul oalei se acoperă cu 2-3 straturi de folie de aluminiu, apoi se adaugă baza -orez basmati, apoi ceva mirodenii, precum anason stelat sau cuișoare. Pieptul de rață se pune într-o sită și se așază pe gura oalei. Se acoperă cu un capac și oala se pune la foc mic. Când începe să fumege, oala se poate lua de pe foc, dar se lasă acoperită. Ananasul și ardeiul se toacă mărunt, la fel și coriandrul, apoi se amestecă cu puțin ulei de măsline și zeama de limetă. Salata se rupe, se adaugă roșiile cherry, rața afumată și, la urmă, dressingul. Se amestecă totul foarte ușor cu ajutorul degetelor.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!