Salată de rață afumată, coriandru și ananas
Rețete / Salată de rață afumată, coriandru și ananas
Ingrediente
- piept de rață 100 gr.
- ananas 100 gr.
- salată mixtă 100 gr.
- rucola 20 gr.
- ardei iute 10 gr.
- coriandru verde 5 gr.
- roșii cherry 50 gr.
- ulei de măsline 10 ml.
- suc de limetă 50 ml.
- miere 10 gr.
Mod de preparare
Rața se afumă. Cum? Pieptul fasonat se condimentează. Într-o oală mai veche se pregătește afumătoarea. Fundul oalei se acoperă cu 2-3 straturi de folie de aluminiu, apoi se adaugă baza -orez basmati, apoi ceva mirodenii, precum anason stelat sau cuișoare. Pieptul de rață se pune într-o sită și se așază pe gura oalei. Se acoperă cu un capac și oala se pune la foc mic. Când începe să fumege, oala se poate lua de pe foc, dar se lasă acoperită. Ananasul și ardeiul se toacă mărunt, la fel și coriandrul, apoi se amestecă cu puțin ulei de măsline și zeama de limetă. Salata se rupe, se adaugă roșiile cherry, rața afumată și, la urmă, dressingul. Se amestecă totul foarte ușor cu ajutorul degetelor.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon