Salată peruană de porumb

Vara e cu totul altă poveste, rețeta asta. Iei un porumb dulce și îl perpelești pe grill până se rumenește, apoi îl dai prin unt și cimbru și îi tai boabele cu un cuțit bun.

Ingrediente

  • boabe porumb fiert  200 gr.
  • ardei gras  30 gr.
  • ceapă roșie  30 gr.
  • brânză de vacă  50 gr.
  • ulei de masline 3 lg.
  • zeama de la o limetă
  • coriandru tocat  5 gr.
  • sare, piper

Mod de preparare

Se face o vinegretă din: ulei, zeamă de limetă, coriandru tocat, sare și piper. Ardeiul se toacă mărunt. Ceapa se taie julien. Ardeiul, ceapa, porumbul și brânza se amestecă încet într-un bol, apoi se toarnă peste vinegretă. Se servește rece.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp