Salată peruană de porumb
Rețete / Salată peruană de porumb
Vara e cu totul altă poveste, rețeta asta. Iei un porumb dulce și îl perpelești pe grill până se rumenește, apoi îl dai prin unt și cimbru și îi tai boabele cu un cuțit bun.
Ingrediente
- boabe porumb fiert 200 gr.
- ardei gras 30 gr.
- ceapă roșie 30 gr.
- brânză de vacă 50 gr.
- ulei de masline 3 lg.
- zeama de la o limetă
- coriandru tocat 5 gr.
- sare, piper
Mod de preparare
Se face o vinegretă din: ulei, zeamă de limetă, coriandru tocat, sare și piper. Ardeiul se toacă mărunt. Ceapa se taie julien. Ardeiul, ceapa, porumbul și brânza se amestecă încet într-un bol, apoi se toarnă peste vinegretă. Se servește rece.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon