Rillette de rață cu ardei copt

... sau pateu, cum i-ar fi spus bunica. Diferența e că ăsta e făcut din carne, nu din organe.

Ingrediente

  • pulpă de rață  2-3 buc
  • untura de rață 300 gr
  • cimbru 2-3 crenguțe
  • sare de mare  după gust
  • piper proaspat măcinat
  • praz            100 gr
  • oțet balsamic 100 ml
  • ardei kapia 2-3  buc

Mod de preparare

Pulpele de rață se sărează cu sare de mare, apoi se adaugă piper proaspăt măcinat și cimbru și se freacă bine, bine până intră aromele în piele. Apoi se pun la fiert în untura de rață, la foc foarte mic, până se desprinde carnea de pe os, aproximativ 3 ore. Odată carnea îndepărtată de pe os, se gustă și, după caz, se asezonează din nou, apoi se toacă grosier cu ajutorul unui cuțit. Carnea se pune într-un bol și apoi se adaugă untura topită și strecurată. Nu toată, ci doar atât cât să nu rămână carnea seacă. Compoziția se pune într-un borcan cu garnitură, se apasă, iar la urmă se mai adaugă untură cât să acopere toată compoziția. Ardeii se coc la foc deschis, apoi se pun la scurs. Zeama obținută se pune la redus cu oțetul balsamic, până se obține o reducție clicoasă și aromată. Prazul se feliază foarte subțire și se amestecă cu fâșiile de kapia copt. Se asezonează și se mai adaugă reducție de zeamă de ardei. Se servește cu pâine și vin, iar dacă nu ai vin, asta e, ghinion!

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Lasă un răspuns