Halva de sfeclă roșie cu migdale, brânză de capră, maioneză de ulei de dovleac și jeleu de sfeclă afumată

Ingrediente

  • sfeclă roșie 300 gr
  • brânză de capră 100 gr
  • lapte 200 ml
  • zahăr 50 gr
  • unt 20 gr
  • cardamon 2 gr
  • migdale    40 gr
  • ulei de dovleac 30 ml
  • seminte de dovleac 20 gr
  • oua 1 buc
  • agar – agar 1 gr
  • fum lichid 2 ml

Mod de preparare

Sfecla se spală, se curăță și se răzuiește. Se păstrează sucul scurd. Se pun migdalele la călit într-o tigaie împreună cu untul topit, când sunt rumenite se scot  afară și se adaugă sfecla răzuită. Se călește până se înmoaie, apoi se adaugă laptele și cardamomul și se fierbe până se gătește sfecla. Apoi se adaugă zahărul și se gătește până se îngroașă compoziția, la urmă se adaugă migdalele prăjite.

Din ou și uleiul de dovleac presat la rece se face o maioneză.

Sucul de la sfeclă se pune la fiert cu puțin fum lichid și o linguriță de agar – agar, se dă în clocot apoi se întinde pe o tavă cu hârtie de copt și se lasă la răcit. Când s-a răcit, se taie fâșii subțiri. Semințele de dovleac se rumenesc puțin, cu ele se decorează farfuria finală.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *