Cotlet de porc cu shiitake la wok

Wok-ul este întotdeauna o alegere bună și confortabilă pentru gătit lejer și ușor. Câteva legume, cu carne sau fără, două-trei sosuri și ceva condimente și, în câteva minute, totul e gata. La rețeta de față se mai poate adăuga o porție sănătoasă de orez basmati.

Ingrediente

  • mușchiuleț de porc  200 gr.
  • ciuperci shiitake uscate  10 gr.
  • fasole verde  100 gr.
  • amidon  5 gr.
  • ulei de floarea soarelui  20 ml.
  • ulei de susan  10 ml.
  • ghimbir rădăcină  10 gr.
  • usturoi  10 gr.
  • vin alb/ sake  20 ml.
  • sos soia  20 ml.
  • piper  1 gr.
  • ardei iute  20 gr.
  • coriandru verde  5 gr.

 

Mod de preparare

Porcul se taie felii, apoi se presară cu amidon și se condimentează.

Într-un wok se încing cele 2 tipuri de ulei, apoi se adaugă ghimbirul și usturoiul și se călesc câteva secunde bune, iar apoi se adaugă feliile de porc și totul se călește cca. 4-5 minute.  Fasolea se fierbe, ciupercile shiitake se pun la umflat în apă, apoi se fierb și ele vreo 10 minute. Fasolea fiartă și ciupercile se pun în wok, apoi se adaugă vinul, sake și sosul de soia.
În momentul servirii se adaugă coriandru proaspăt.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *