Porc, cremă de dovleac, millefeuille de vinete bicolore și crumble de castane

Când nu găsim castane, putem face un crumble din semințe de dovleac sau miez de nucă.

Ingrediente

  • muschiuleț de porc  200 gr.
  • vinete negre/albe  100 gr.
  • dovleac plăcintar  200 gr.
  • parmezan  10 gr.
  • castane  50 gr.
  • unt  20 gr.
  • lapte  50 ml.
  • crutoane de pâine  30 gr.

Mod de preparare

Muschiulețul de porc se rumenește la grătar, apoi se dă la cuptor cca. 10 minute, la 175 grade.
Dovleacul se curăță și se pune la fiert până se-nmoaie, se scurge de apă și se face piure, adăugând lapte și unt. La urmă se asezonează. Castanele de prăjesc, apoi se curăță, iar miezul rezultat se amestecă cu crutoanele de pâine și se face pesmet. Câteva felii de dovleac se pun în cuptor, la uscat, până devin niște chipsuri crocante. Vinetele se spală, apoi se feliază, iar feliile se așază una peste alta cu puțin parmezan între ele; se dau la cuptor cca. 10 minute.
În momentul servirii, se pune crema de dovleac în farfurie, apoi millefeuille-ul de vinete și bucățile de carne de porc. Se decorează cu chipsuri de dovleac și crumble de castane.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *