Porc, cremă de dovleac, millefeuille de vinete bicolore și crumble de castane
Rețete / Porc, cremă de dovleac, millefeuille de vinete bicolore și crumble de castane
Ingrediente
- muschiuleț de porc 200 gr.
- vinete negre/albe 100 gr.
- dovleac plăcintar 200 gr.
- parmezan 10 gr.
- castane 50 gr.
- unt 20 gr.
- lapte 50 ml.
- crutoane de pâine 30 gr.
Mod de preparare
Muschiulețul de porc se rumenește la grătar, apoi se dă la cuptor cca. 10 minute, la 175 grade.
Dovleacul se curăță și se pune la fiert până se-nmoaie, se scurge de apă și se face piure, adăugând lapte și unt. La urmă se asezonează. Castanele de prăjesc, apoi se curăță, iar miezul rezultat se amestecă cu crutoanele de pâine și se face pesmet. Câteva felii de dovleac se pun în cuptor, la uscat, până devin niște chipsuri crocante. Vinetele se spală, apoi se feliază, iar feliile se așază una peste alta cu puțin parmezan între ele; se dau la cuptor cca. 10 minute.
În momentul servirii, se pune crema de dovleac în farfurie, apoi millefeuille-ul de vinete și bucățile de carne de porc. Se decorează cu chipsuri de dovleac și crumble de castane.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon